Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2013 07:05 - Сбогом България - част 3-та!
Автор: marandi Категория: Бизнес   
Прочетен: 5742 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 18.05.2013 09:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Един сценарий, който “никога” няма да се случи след 20-сет години

------------------------------------------------------------------------------------------------
Една балканска държава с уникална история и люлка на Европейската цивилизация е на път да изчезне.

Страната, спряла някога арабското нашествие към Европа в VIII век, разбила целият западен елит, наречен “рицари”, дарила по-късно компютърът на Света и уникалната емблема на Стоичков е на път да изчезне.

През XIII век – започва упадък, който ще доведе на власт една персона, наречена Свинаря като прякор и провъзгласена официално за Цар.

Симптомите са същите, както и тогава – отказ от изпълнение на функциите на администрацията на държавата, заслепена от охолен живот. Диви набези и опустошаване на държавата в цели региони от неграмотни примати, ширеща се корупция и катастрофално разслоение между бедни и богати.

За страна, която само до преди 50 години е заливала със земеделската си продукция цяла Западна Европа и половин Азия – това изглежда странно. Защото днес тяхното население гладува!

Накратко симптомите са същите, както и тогава – ширеща се беззаконност, методично обезлюдяване на цели региони от страната и привидна полемика между политическия елит, който отдавна е абдикирал от властта и отказва да управлява страната.

Отстрани погледнато за страна, която няма позиция, а политиците са купени и продадени от гео-политическите оси отдавна и провеждат геноцид над собствения си народ, възникват въпроси.

Все пак не бива да се забравя, че 2-те световни войни от близката ни история, възникнаха точно от този регион.

Има два възможни варианта пред обединението на Европа:

1.    Или да остави балканската държава да потъне в гражданска война тази зима и да избие оялия се политически елит като ги изолира.
2.    Или Брюксел да изземе функциите на неработещите институции в София и оптимизира цялата им администрация с външни експерти.

При всички положения развръзката наближава и неизбежният сблъсък на тълпата с олигархията или контролираният нов фалит пред страната предстоят още тази зима.

Възниква логичния въпрос, дали ЕС не прибърза да включи страна, която има уникално и талантливо население, управлявано от клика?

И където единственият шанс за достоен живот на всеки роден в балканската държава е еднопосочен самолетен билет без значение към коя дестинация на света.

Разбира се това е чудесен шанс в средно-срочен план след като управляващите избият собственото си население ( геноцид ), после да се смени езикът и табелата на държавата им, както се е случвало и преди, поради благоприятните климатични условия.

Твърде вероятно новото робство там, ще се посрещне с еуфория от населението, понеже се оказва, че техният талант може да се реализира в конкурентна среда навсякъде по света, но само не и в собствената си държава, предвид качеството на калпавия мениджмънт.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Успех!

Бог да пази, България!





Гласувай:
3



1. tunmun - Миранди, сега нещата са дори по-...
18.05.2013 08:15
Миранди, сега нещата са дори по-зле.
Симптомите през ХІІІ век са били подсилени от черната чума и невиждана за годините си суша. Все бедствия, с които тогавашния човек не е можел да се справи.
А сега, на всичките ни научни знания и технически възможности, допускаме да се затрием като нация.
цитирай
2. marandi - :)
18.05.2013 17:11
tunmun написа:
Миранди, сега нещата са дори по-зле.
Симптомите през ХІІІ век са били подсилени от черната чума и невиждана за годините си суша. Все бедствия, с които тогавашния човек не е можел да се справи.
А сега, на всичките ни научни знания и технически възможности, допускаме да се затрием като нация.


Това сочат цифричките, че тази зима най-вероятно ще избухне гражданска война.

Няма да има време дублирана администрация ( София/Брюксел ) икономически населението да я издържи и изхранва повече, докато те си мяткат хартийки и нищоправят.

Най-малката искра ще подпали появата на Ивайло Свинаря и това ще бъде началото на края.

След като се избиете взаимно ( т.е. обезлюдят ), после ще сменят табелата, езика и ще населят територията с друго население, понеже вече отвсякъде ви искат земя.

И свръх-централизацията в страната ( администрацията ) ще я даде. Текат процеси на отцепване на автономни региони, поради непосилно данъчно бреме и агресивни външни сили, които даже вече не крият и мераците си.

Накратко всичко много неприятно съвпада като тайминг, както във вътрешен - така и във външен план.

Тия периоди вече са се случвали, но процесите сега предвид глобализацията са доста по-ускорени.

Затова дадох историческата препратка точно в кой период се намирате в момента.

Накратко народния бунт ще разцепи страната, а после външните сили ще насочат вие сами да се избиете помежду си. След това ще стане смяната на табелата и езика.

Смешното е, че първа ще се отцепи София като регион, а не периферията, както си мислите. Напротив ще раздава периферия на цульо и пульо, само за едно потупване по рамото и статуквото да не се променя, защото местната ви администрация има най-много какво да губи.

Прочетете си историята - там вече всичко това се е случвало.

Поздрави!









цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marandi
Категория: Бизнес
Прочетен: 2273393
Постинги: 46
Коментари: 863
Гласове: 462
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031