Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2012 15:34 - България – Вечните богатства ( Хората – част 2-ра )
Автор: marandi Категория: Бизнес   
Прочетен: 7137 Коментари: 5 Гласове:
13

Последна промяна: 05.12.2012 04:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Забележка: "Самотата убива по-бързо от всяка зараза." – Джон Стайнбек
-------------------------------------------------------------------------------------------------

- на 1 година всяко човешко същество прохожда;
- на 3 години проговаря на майчиния си език;
- до 14-25 години се образова по т.нар. официална образователна система;
- до 65-70 години се реализира на пазара на труда и осребрява качествата си.

Кратка справка на сегашния финансов модел ( монетаризъм + фискален модел ) показва, че на всеки 100 души при навършване на 65 години:

1 ще бъде богат;
4 ще бъдат финансово независими;
38 ще са принудени да работят докато са живи, дори и да се пенсионират;
57 ще бъдат изцяло финансово зависи ми от Държавата ( фискалната политика ).

Или оказва се, че при сегашния световен модел ( към който вече принадлежи и България ) - 95% от хората ще завършат дните си болни, самотни и в нищета, изцяло зависими от Държавата, в която са се родили, като същата тази Държава през цялото време ги е образовала, реализирала и “подкрепяла”. Т.е. помагала им да станат все по-бедни.

Или накратко при сега-действащия финансов модел симбиозата между Държава и Корпорации ви гарантира 95% робство през целия ви живот.

Логично Държавата не създава нищо, а иска само да преразпределя ( за България около 40% ). Още по-логично цялата Система се самозаразява и тя започва да произвежда още повече администрация, социалки за цял живот ( помощи ), убиване на всяка предприемчивост още в зародиш чрез безброй безсмислени регулации и гарантирано безработни чрез “образованието”, което самата Държава им е лансирала и наложила.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

За Българска империя в наши дни се наблюдава следния парадокс:

Високите косвени данъци предполагат високи нива на социални функции от Държавата като Пенсионна, Осигурителна и Здравна системи.

А ниските преки данъци предполагат философия за изцяло пазарни механизми, където по-находчивият, по-работливият и по-адаптивен стил да се саморегулират сами под формата на свободна пазарна/глобална конкуренция.

Парадоксът е, че имаме най-ниските нива на социални функции от Държавата при максимални косвени данъци и най-влошена бизнес среда при ниски преки данъци.

И още по-голям парадокс, който рязко констрастира с богатото ни минало. Всеки, който днес се направи официално на небългарин е щедро спонсориран от Държавата и ползва данъчна амнистия, докато всеки образован, неосъждан, съвестен данъкоплатец  Българин и децата му са подложени на данъчен терор, само заради това, че са българи и спазват законите.

В икономиката това се нарича концентрация на капитала за свръх-малък интервал от време. Или как да се присвоят всички активи ( финансови и реални ) на цялото население в една шепа хора, както български, така и международни.

Но, когато се управлява Империя - всеки, който се идентифицира с нея трябва да има най-ниска данъчна тежест ( той и децата му ), а всеки който се прави на "различен" най-висока ( за него и децата му).

Щом е "различен" - да си плаща. Това са завещали предците ни.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Историческият ни опит е доказал, че Българите като Империя ( няма значение моментната формулировка Монархия/Република – за справка Римска империя - 500 години тя също е била Република и Империя едновременно ) са имали много възходи и падения.

Периодите на Възход са били, когато начело на Империята е заставал Лидер, който е изповядвал парадигмата за Изобилието. Или Вселената е безкрайна и благоденствие има за всички поданици/граждани в изобилие. По много и за всички.

Докато периодите на Падения ( в мирно време ) са били, когато начело на Държавата са заставали хора, които са изповядвали парадигмата на нищетата. Или Мащабът е ограничен и ако не прецакам сънародниците си, съгражданите си, близките си и роднините си – то за мен няма да има достатъчно.
Иронията е, че в момента България не е в мирен период, а е нападната отвсякъде-т.нар. руски, американски, германски, турски, ислямски, сръбски, гръцки и прочие “влияния” да го наречем.

Те разбиват традициите, народо-психологията, семействата ( най-малката тухличка на всяко Общество ) или най-общо казано Българската цивилизация, която в огромни периоди от време е била Световен двигател на цялата човешка цивилизация и доминант, с когото са се съобразявали всички.

Достатъчно е да се върнем хилядолетия назад и да сравним днешния образ на Българина с тогавашния.Силен, богат, образован, справедлив със световна култура и традиции!

Историческият ни опит да прилагаме чужди модели в двете крайности – от фашизъм до комунизъм е ясно до какво доведе, но тогава войните биха били оправдание до някъде. Историците ги наричат национални катастрофи.

В момента отново се следва чужд опит и съм описал до какво ще доведе в началото на статията, ако се следва сляпо. До поредната национална катастрофа.

Това със сигурност ще се случи, ако влезете в Еврозоната и България остане без собствена национална валута. Ще ви изцедят като лимон и ще ви изплюят, когато няма повече какво да пускате.
------------------------------------------------------------------------------------------------

Надявам се, че до 5-10 години в България ще се появят и наложат първите българи мениджъри на световно ниво.

И до 10-20 години ще се появят и първите Лидери, които мислят глобално и изповядват Парадигмата на Изобилието. Тогава България ще влезе в поредния Възход.

Дотогава скрийте и защитете децата си, родителите си, обичаите си и активите. Чуждите и родни изедници един ден ще си заминат и Историята даже няма и да ги запомни – нито тях, нито децата им. Това ще е най-големият и звучен шамар за тях.

В момента, за да ви направят доживотни роби ще ви атакуват през храна, вода, лекарства, модерни думи като: хомосексуализъм, самотна майка, наркотици, религии, етноси, за да влезете в статистиката и на стари години да сте самотни, забравени, бедни, болни и зависими.

Но се сещайте от време на време за думите на един велик Българин:

"Стари обичаи не презирай! Бащино огнище не забравяй!" - Георги Раковски
-------------------------------------------------------------------------------------------
Успех!

Бог да пази България!
--------------------------------------------------------------------------------------------
П.П. Поредицата ще включва 5 части. 

Част 1-ва - Природата.
Част 2-ра - Хората.
Част 3-та - Фолклорът.
Част 4-та - Езикът.
Част 5-та - Историята.

Отклоните ли се някой ден от тия 5 фундамента на България - ще страдате.

Част 3,4 и 5 ще направя всичко възможно да бъдат завършени до края на 2013 г.






Гласувай:
14



1. bven - Вселената е безкрайна и благоденствие има за всички поданици/граждани!!!
19.11.2012 20:30
Все пак събуждането започва:

Периодите на Възход са били, когато начело на Империята е заставал Лидер, който е изповядвал парадигмата за Изобилието. Или Вселената е безкрайна и благоденствие има за всички поданици/граждани в изобилие. По много и за всички
цитирай
2. djani - Подобие на държава...
20.11.2012 17:04
Това сме в момента в рамките на ЕС. Ограничен суверинитет, съсипана и окупирана изцяло от чужди собственици икономика. С външна и вътрешна политика под диктат на новите "братя". В подобно положение е цяла южна Европа и част от бившите соц. страни. И въпроса въобще не опира до лидер, защото у нас те се назначават.
цитирай
3. marandi - :)
20.11.2012 18:51
Това, че България само за 70 години я доведоха до позиция да бъде "вечната" колония на всеки не е толкова страшно.

Яд ме е, че народът на Българска империя не заслужава подобно унизително положение и то в мирно време!

Това е безпрецедентно и без исторически аналог в цялата ни хилядолетна история. Без война от 70 години да сме поставени в позиция на роби на цульо и пульо.

Този мирен период няма да е вечен и Българска империя отново ще се намеси, но може би ще е за добро.

Успех!



цитирай
4. ivanko - Нищо няма да се появи до 5-10 г.
22.11.2012 16:59
Няма да се родят и наложат никакви мениджъри или лидери. Тези хора отдавна избягаха и бягат в чужбина, и отнесоха потомството си със себе си. Исторически погледнато България винаги е била в състоянието, което е сега - състояние на нищета и посредственост, в което просперират хора без принципи и морал.
цитирай
5. prarodinata - Този мирен период няма да е вечен и ...
09.12.2012 19:34
marandi написа:

Този мирен период няма да е вечен и Българска империя отново ще се намеси, но може би ще е за добро.

Споделям оптимизма ти, най-тъмно е преди зазоряване!
Поздрави и успехи!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marandi
Категория: Бизнес
Прочетен: 2282963
Постинги: 46
Коментари: 863
Гласове: 462
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930