Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2012 14:56 - България 2012-2032 - Невидима заплаха?! ( част 2 )
Автор: marandi Категория: Бизнес   
Прочетен: 6056 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 06.09.2012 15:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Целите са ясни: До 10 години България да влезе в топ 10 на Европа, а до 30 години в топ 10 на Света по благополучие и жизнен стандарт спрямо останалите.

 

 

Как?

Ще се разгледа в следващата публикация.

 

Първо не забравяйте, че сте Империя, но за това ще стане дума малко по-нататък как дедите ни са създавали и управлявали мощни империи.

 

Ще започнем с т.нар. “производителност на труда” чрез, която ни коментират като най-бедни в Европа:

 

Едно от класическите определения за нея гласи:

 

Производителност на труда ( labor productivity definition )

измерва икономическия растеж на страната. Производителност на труда измерва количеството на стоките и услугите, произведени от един час труд. По-конкретно, производителността на труда измерва количеството на реалния БВП, произведен от един час труд.

 

Производителността на труда зависи от три основни фактора:

 

  1. Инвестиции и спестяване на физически капитал
  2. Нови технологии.
  3. Човешки капитал.

 

( т.е. възпроизводство на нацията и създаване на качествени и талантливи деца ).

 

Обърнете внимание на термините инвестиции, физически капитал и човешки капитал, спрямо един час труд, като функция на спестявания и нови технологии.

 

Т.е. под физически капитал са спестяванията на населението + активите му като жилища, гаражи, земеделска земя, гори и прочие ( това са реалните активи, изключвайки финансовите, т.е. заемния ресурс – или всичко придобито чрез кредитите или лизинг ).

 

Тук също попадат заплати, пенсии, авторските права, патентите, дивидентите, лихвите от депозити и наемите от рентиерство. Аз ще добавя и Образованието на нацията! Или т.нар. обща грамотност.

 

Човешки капитал ви е бройката на населението на база неговата структура като средна възраст, демографска тенденция и КАЧЕСТВО на населението на база физическия капитал, който е изброен по-горе.

 

Или всяка единица ( като % от общото количество ) не притежава някое от горните активи дърпа икономиката надолу. Всяка единица, която изпълнява горните условия и е на широка база ( т.нар. средна класа ) бута икономиката нагоре и увлича след себе си и останалите и така подобрява цялостния стандарт трайно и устойчиво във времето.

 

 

Всичко това разделено на 1 час труд/годишно.  

 

 

Сега обърнете внимание, че няма как да имате инвестиции, ако нямате физически и човешки капитал. Логично, нали?

 

Идентично няма как да имате нови технологии, ако нямате физически и човешки капитал. Т.е. мащабът рязко влияе на потенциала и бъдещите възможности като ги стеснява. Оттам насетне е въпрос на време да изчезне и цялата нация, поради нехармоничните връзки, които е създала.

 

 

Защо връзките вече са нехармонични?

 

Причината е елементарна и се нарича мрежови маркетингови планове на корпоративната идентичност. Или казано накратко, колкото повече дисбаланси се създават в едно общество, толкова повече продажби те успяват да правят или респективно печалби.

 

В по-стари времена тази максима е била наричана: “Разделяй и владей.”

 

Или дисбалансите могат да бъдат:

 

-         по пол;

-         по етнос;

-         по партиен признак;

-         по религиозен;

-         по цвят на кожата;

-         по възраст ( млади-стари );

-         по професии/гилдии/социален статус и т.н. и т.н.

 

Всичко това е добре дошло за всяка международна компания, защото то тогава тя ще ви произведе 30 различни артикула ( едни и същи ), но само че с различна опаковка ( етикет/цвят ), която да подчертае групата, с която се идентифицирате. По-този начин техните продажби летят, а вие се хващате за гушите помежду си, поради изкуствено създадените дисбаланси в Обществото.

 

Да видим как е действала една Империя ( България ) навремето. Вместо да се разделя населението, което населява границите й, тя го е обединявала – дори и с цената на сила/терор.

 

Идеята е елементарна! Всеки, който не се идентифицира като българин, но населява територията на България без значение религията му е бил смазван и репресиран, както чрез данъчни утежнения, така и чрез физическа разпра.

 

Или елегантния ход на Държавата е бил винаги ниска данъчна тежест за населението, което се самоопределя като българско и данъчен терор за всеки, който иска да се откроява като “различен”. По този начин без войни сме приобщили една камара народи, етноси и племена и територии. Т.е. по мирен път сами една камара етноси са искали да се чувства и гордеят, че са Българи.

 

Гениалността на нашите управляващи тогава е завидна и буди възхищение.

 

 

Какво се случва в наши дни?

 

Тъкмо обратното на това, което са правели предците ни преди време, поради световните корпорации, които целят точно обратното, за да разделят и владеят.

 

Колкото повече разбити човешки съдби – толкова повече печалби. Вече корпорациите не залагат на едно поколение само или на една прослойка от обществото, а се целят във всички групи – т.е. от тия, които още не са се родили, до тия които е въпрос на време да стигнат до фатален край някой ден чрез т.нар. средна продулжителност на живот от статистиките.

Или вече са ви "калкулирали" отдавна.

 

Понеже искат да издоят максимална маса от хората, то затова в маркетинговите им планове са заложени и комисионни за подкупи на т.нар. управляващи. Или при всяка сделка има хонорар.

 

Или колкото повече един политик затрива народа си и следващите и следващи поколения, толкова повече получава.

 

Дали тази “схема”, наречена "преход" вече 20 години ще успее в България?

Не мисля, поне докато съм жив. В предната си публикация ви дадох част от мерките, по коите да се действа, които са хибрид от френска, испанска, скандинавска и дубайска социална системи.

 

 

Честит празник на Съединението ( 6-ти септември ) и успех!

 

Бог да пази България!




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. bven - Бог пази България!
06.09.2012 21:45
Остава всеки българин да заобича себе си и другите около себе си!
Честит Празник!
цитирай
2. анонимен - Дарки Бог пази България!
06.09.2012 22:20
Добър анализ. И верно Бог да пази България, щото само той остана!
цитирай
3. bojo12345 - Защо да чакаме Бог да пази България?
07.09.2012 17:36
Има една нашенска поговорка :
"Един път със стомната за вода,втори път, трети.... и накрая стомната се счупила":)))))
Та от началото на прехода, с тази стомна доста политици си пренесоха вода (пари) , но сега като се счупи бат Бойковата ,дано хората си измият очите и прогледнат!!!
Честит Празник!
цитирай
4. анонимен - дрън,дрън
09.09.2012 12:21
Абсолютно нелогично и тъпанарско съчинение.
цитирай
5. анонимен - България 2012-2032
16.09.2012 20:08
Звучи логично като причина за сегашното положение на страната ни, за сиромашията на народа ни, но мисля, че за да подействат тия планове "разделяй и владей" има по-дълбоки условия и причини. Ще спомена най-главното - Управляващите и политиците ни имат един голям грях към народа ни през изминалите 40-60 год.- изгониха Бог от училищата, от институциите, от така наречените храмове, църкви дори. Този период на безБожие възпита народа в безпринципност, аморалност, дръзко незачитане на основните човешки ценности - живот, морал, любов, честност, милост, частното притежание. Цяло чудо е, че тези, които целяха пълната деградация духовна и материална на нацията ни,пълен хаос и мизерия, като тази в Хаити, не успяха в пъклените си планове. И едва ли ще успеят. Има Бог, справедлив и милостив към нас.Бог да благослови България и всичките ни приятели и врагове.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marandi
Категория: Бизнес
Прочетен: 2273323
Постинги: 46
Коментари: 863
Гласове: 462
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031