Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2012 16:02 - България 2012-2032 - Невидима заплаха?!
Автор: marandi Категория: Бизнес   
Прочетен: 17192 Коментари: 29 Гласове:
9

Последна промяна: 03.08.2012 14:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Забележка: Десетки свещи могат да се запалят от една, без да съкратят нейния живот. Щастието не намалява, ако се споделя." Буда (сидхарта Гаутама)

 

Мисля, че в предишните си публикации ясно и точно е дефиниран проблема за България, който може да се сведе до следните само 2 точки:

 

-         намаляване и застаряване на населението с увеличаваща се “малцинствена” украса;

-         повишаваща се неграмотност, като следствие от горното.

 

В момента давам “рецептата” този процес да се обърне, защото Българска империя е обречена.

 

1.    Цел.

2.    Как?

3.    Защо?

 

1.    Цел: 200 хил. новородени всяка година, които да обърнат демографския срив пред страната, следствие бейби-бумърите от Втората Световна война и оттам плавно и трайно да увеличат мащаба на страната като позициониране и фактор в Европа и Света.

 

2.    Как?

 

Държавата ( Българска империя ) светкавично да изготви фонд за всеки новороден поданик на страната като той трябва да почива на следните условия като фундамент със съответната точкова система:

 

-         престъпност;

-         образование.

 

, защото ясно съм извел пряката зависимост между тия 2 параметър-а в предишните си публикации.

 

Пример:

 

Всяка жена, която роди дете между 18-35 години да бъде стимулирана от държавата със сумата от 5000 лв ( еднократно ). При второ дете в този възрастов диапазон 5000 лв. При трето дете – 10000 лв. При четвърто дете – 7000 лв. При пето – 5000 лв и т.н.

 

Условията на точковата система да са:

-         свидетелство за съдимост ( неосъждан ) от двамата родители;

 

-         наличие на граждански брак ( държавен ) – това е важно за трайността на брака и бъдещите данъци в последствие за хазната от движимо и недвижимо имущество;

 

-         минимум средно образование от 2-мата родители;

 

-         справка от МВР за “регистрации”, при които БГ-Съдът се е произнесъл “невинен” или делото било заведено като жалба, но е с “неизвестен” край - ( визирам криминални прояви, кражби и посегателства върху здравето/живота на граждани на БГ империята, върху имуществото им, търговия с наркотици и т.н. забранени стоки и услуги;

 

-         до 5000 лв. задължения към Държавата като данъци ( над тази сума се отхвърля );

 

-         въвеждане на “момински” данък за всяка жена, която до 30 години не е родила, осиновила или чрез сурогатна майка няма дете, а отговаря на горните условия. Данък върху доходите й от 5% годишно;

 

-         над 35 години този данък да става 10% от доходите й годишно;

 

-         ако настъпи криминално деяние без значение с кого от родителите в периода на държавната субсидия при децата до навършване на пълнолетието им ( 18 години ) – родителите да възстановяват сумата в хазната обратно;

 

-         при поява на данъчни задължения към хазната над 5000 лв. – родителите да възстановяват сумата обратно, ако детето/децата не са навършили пълнолетие;

 

-         при липса на завършено средно образование от децата на родителите, които са получили субсидия от държавата – да се възстановяват сумите обратно в хазната и да им се отнема правото за подобен стимул на децата им от Държавата за техните бъдещи деца;

 

-         при официален развод на родителите през срока до навършване на пълнолетие от децата, за които е получена държавна субсидия – да се възстановяват средствата в хазната ( ако трябва и чрез съдия-изпълнител );

 

-         ако детето им до навършване на пълнолетие извърши криминално деяние ( кражба, посегателство над живота и здравето на друг и влезе за подобно деяние присъда – да се възстановява сумата за това дете в хазната обратно;

 

-         изравняване на възрастовата граница между мъже и жени за пенсиониране и намаляване на майчинството на 1 година. После има ясла, детска градина, основно училище, средно училище, висше и т.н.;

 

-         при раждане на 2-ро дете след 30 годишна възраст – отказ от помощ от Държавата. При 3-то дете след 35 годишна възраст – отказ от помощ от Държавата.

 

Защо?

 

В момента българските жени са объркани ( промити ) с т.нар. еманципация и прочие модерни думички като лесбийство, да си го “мерят” с мъжете по всички възможни браншове и прочие.

 

Оттам насетне те отказват да възпроизвеждат нацията, която е основната им функция, която им дала Природата ( просто мъжете не могат все още да раждат – иначе с удоволствие щяхме да се …. “таковаме” сами и да си гледаме децата ) Я смигам J

 

Излиза се от т.нар. фертилна възраст, поради късни бременности. Започват да се раждат деца с увреждания като аутисти, със синдром на Даун и прочие психични и физически увреждания. Цялата ви лицемерна Европа е пълна и наводнена с такива деца, които натоварват тотално социалните им системи и ще ги скапят в съвсем скоро време.

 

Тезата на жените, че до 25 год. ще учат, после ще правят “кариера” до 35 години и може би “някога” ще раждат ( може би ) – то държавата трябва да ги люсне с момински данък, защото това е откровена форма на мързел и отказ да си изпълнят основната човешка функция. А именно възпроизводството на поколенията.

 

Затова – ето стимулът от Държавата като финансова подкрепа и после да си търсят оправдания.

 

 

От друга страна:

 

По този начин ще се реши тотално проблема с битовата и криминална престъпност ( която най-много тормози обикновените хора ) и ще се реши проблема с увеличаващата се прогресво неграмотност на нацията ни.

 

Оттам насетне губим конкурентно-способност пред останалите и това ясно си личи по липсата на инвестиции в страната. Вече е пълен мит лаф-чето: “Че българите били 2-ри по интелект в Света, след евреите.” – който ни се пробутваше до преди няма и 20 години.

 

Няма нормален и дълго-срочен стратегически инвеститор, който да стъпи на такъв пазар. Т.е. демографска катастрофа, съчетана с неграмотна катастрофа.

 

 

Трето:

 

По този начин това ще бъде мощен инструмент за фискалната децентрализация на Страната. Или вместо нашите политици, вместо да се чудят в регион на страната кого/как да излъжат в името на “заветната” бюлетина и как щели да привлекат едни “велики” инвеститори, които да направят едни още “по-велики” производстава и трудова заетост ….. ( дрън-дрън-дрън …. )

 

То по този начин ще се спре вътрешната и външна миграция в Страната, която трайно се обезлюдява и оставя само 2 възможни варианта: ( или към 4-те т.нар. “големи” града в България, или към чужбина ).

 

Или всяко населено място ще си има “фабрика”/”инвестиция”, понеже сме “открили” топлата вода, че жените в определена възраст им е време да раждат.

 

 

Четвърто:

 

Ще ви спадне т.нар. “младежка” безработица ( до 29 години ), която е проблем не само за България и е най-голяма. По този начин Държавата ще “подсети” мацките, че има период в Природата, в който жените трябва да раждат.

 

Оттам насетне – ще се освободят работни места, които не виждам нищо странно, че част от тях ще ги заемат мъже.

 

Общият ефект ще бъде трайно сваляне на безработицата!

 

Пето:

 

Вместо да правите фондове за процедури инвитро за 5000 лв. – то по-добре ги давайте на жените ( семейните двойки ), както съм ги посочил по-горе като критерии, но да не се изпуска фертилната възраст, когато шанса едно дете да се роди здраво и пълноценно е в пъти по-голям, отколкото по-късно да ги давате за простотии. Нека си осиновяват или да си плащат за ин-витрото. Никой не ги е карал да “чакат” толкова, че Държавата да им плаща, понеже мацката правела “кариера”.

 

Баси “кариерата” е това!

 

 

Рязко ще секне престъпността!

 

Никой нормален гражданин/поданник няма да прави престъпления или неговите деца ще правят престъпления щом знае, че после ще трябва да връща взетите средства от Държавата/Империята.

 

Рязко ще се увеличи грамотността на населението, когато наистина бяхме в топ 10 на Света като Олимпийска и спортна нация не само в Европа, а и в Света!

 

Това се нарича да си конкурентно-способен!

 

Ще се разтовари Солидарната ви осигурителна система или т.нар. държавна пенсия, която в момента е де факто във ФАЛИТ! И Държавата ви взема от други пера, за да може да я компенсира. Или рязко ще се повишат пенсиите след 20 години.

 

 

Накрая ще завърша:

 

Всеки политик/управляващ в съвременна България нека да записва само 3 числа в началото и края на мандата си и да ги показва на бъдещите си избиратели:

 

1.    Поех в лето Господне ……. млн. като население. Оставих ……… млн. население.

2.    Като ги поех от тях грамотни ( по видове образование – ценз като % ) бяха ……. % население. Оставих …….. % ( по видове образование ) население.

3.    Средна възраст на населението като го поех да управлявам беше …… години ( по НСИ ). Оставих в края на мандата си …… години ( увеличена или намалена ) средна възраст на населението?

 

Пример: Затова Турция в момента не я “лови” икономическа криза, защото средната им възраст на тяхното население е 28 години, а нашата вече наближи 42 години.

 

Затова тяхната икономика бележи бурни ръстове и е атрактивна за всеки инвеститор ( понеже има бъдещ потенциал с десетилетия ), а нашата икономика “внимателно” се заобикаля от инвеститорите, защото вече няма никакъв потенциал. При “мъртвец” никой няма да инвестира, освен гробарят.

 

Тия мерки ги приемете като Държавна стратегия за следващите 20-40 години. Ако заработят веднага, то до 5 години ще успеем да спрем процеса на “изчезване”. До 10 години ще успеем да наваксаме населението ни от близо 10 млн. през 1988 г. След 20 години, ще сме го увеличили на 15 мил., а след 40 год. ще е наближаваме 30 мил.

 

Средната възраст ще се е понижила минимум с 10 години надолу, което ще означава мощен потенциал пред икономиката ни и бъдещата ни визия.

 

Въведете квота за българско гражданство всяка година и давайте гражданство на всички български общности по света ( Македония, Румъния, Гърция, Сърбия, Турция, Молдова, Украйна, Русия и т.н. ).

 

По този начин България ще стане притегателен център за всички народности по Мирен път и без война, защото ще знаят, че да родиш детенце в България – Империята ти помога!

 

Президентът/Царят – може и през Църквата ( няма значение моментната формулировка на Империята ) да създадат фонд за подпомагане еднократно на всеки българин по света от 50 евро ( по подобие на фонда на Кралицата на Великобритания ). Това ще вдъхне сигурност, увереност и самочувствие на всеки, който се чувства българин, че Държавата е винаги до тях, във всеки един момент и във всяка точка по Света.

 

П.П. При 200 хил. новородени по 5000 лв. на година ще са нужни около 1 млрд./годишно ( при условие, че всички отговарят на критериите, които съм дал по-горе ). Това е невъзможно, поне на тоя етап, но след 10 години кой знае.

 

Тази сума не е голяма и в момента Фискалния резерв го използвайте в следващите 5 години за тази Цел. Проектът да е траен поне за 20-30 години ( след това може да финансирате и чрез държавен дълг, който е нисък в момента ).

 

Забележка: Никога и по никакъв повод не давайте дълг на други държави в пари. Когато някой задлъжнее към вас, то първата му работа е да се направи на ударен под формата на революция/заложници на БГ-граждани и т.н.

 

Изнасяйте само култура и качествени хора по Света!

 

Пак повтарям Държавата прекрасно направи, че отложи влизането в Еврозоната поне до 2015 година, но сега е момента да се отложи и влизането в Шенген!

 

Ще се опитат да ви пробутат незаконните си емигранти, които Българска империя няма да успее да понесе. Първа в това отношение ще е Гърция.

 

И неслучайно британския Премиер обяви преди няколко дни публично, че ще забранят достъпа на гърци в Обединеното кралство.

 

Тия негови думи излязоха няколко месеца след като аз бях предупредил, че България трябва да се готви за блокаж на границата ни с Гърция, защото ще се опита да ни пробутат част от 2.5 млн. незаконни емигранти, които ние няма да можем да понесем като “товар”.

Линк със статията ми и датата, когато съм предупредил, че е вероятно да се случи:

 

 http://marandi.blog.bg/biznes/2012/05/26/iv-bylgarska-imperiia-chast-vtora.959300

 

П.П.П. До 5 години, ако не се вземат мерки, ще се наложи да си внасяте работна ръка в туризма. Там ще се усети липсата й през летния сезон първо, а после и в цялата икономика. Т.е. безсмислено е да развивате отрасъл, който няма бъдеще поради липса на човешки фактор!

Доколкото успях да прегледам международните конвенции и спогодби - подобна мярка няма да се води форма на геноцид и прочие етноциди и ....-циди. Не съм правист, но нека и те помагат ( смигам ).

 

Успех!

 

Бог да пази България!

 

 

 

 

 

 




Гласувай:
11



1. imbe - о божеееее
17.07.2012 16:59
:X:X .... http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/55513
цитирай
2. анонимен - Мда
17.07.2012 17:43
Направо почти си копирал програмата на Третият райх. То държавата каква работа има да се меси в това кой с кого си ляга. И това тайнство на брака, какво му е тайнството? Дай сега да си лягаме с жени като са покрити с пижама и една дупка на нея, това ли искаш?
Смешна работа. Ами ако жената няма възможност да има деца? И какво ще я задължиш да осинови ли а?
Хайде моля ти се върви си в измислената държава и това е!
цитирай
3. анонимен - Призлява ми, като се сетя,
17.07.2012 18:58
че безумията, които предлагаш, може и да се случат!:(
С всеки следващ избор поставяме все по-ненормален начело на държавата. Вярвах, че тиквата е най-зле, но явно има още да видим...
Предложенията ти противоречат с практически всички точки от Хартата за правата на човека, впрочем!
цитирай
4. анонимен - Подкрепям
17.07.2012 19:03
Като цяло,трудът който сте пуснал,го оправдавам/одобрявам.Има и някой спънки наречени Велики сили,които смятат БЪЛГАРИЯ(към някаква тяхна ОС на Злото),и демонстративно - не подкрепят нейното РАЗВИТИЕ(чрез редица военни прояви от тяхна страна)....Отключвам нова тема която не искам да я коментирам на всеослушание...Вие сте човек с идей ,аз - с Информация ....как мога да се свържа с вас,за да дискутираме някои общи размисли?
обратна връзка: KN89BG@gmail.com
цитирай
5. анонимен - до ан 4 - информирания
17.07.2012 22:00
България е Република. Републиканското управление изключва конспирации на групи хора с цел хегемонизиране на управлението на държавата. Върховната власт по конституция е на народа. Всички неосъдени граждани на Републиката имат право да избират и бъдат избирани в ръководните органи на държавата чрез тайно гласуване. Държавата е ДЛЪЖНА да създаде удловия, тъй щото целта на гореписаното от потребителя marandi да бъде желано дело от младите граждани. Инак подобни предложегия мязат на агитация за увеличаване на популацията на телетата, чрез стимулиране на краварите по някоя европейска прогрома.
В допълнение постингът е доста сексистки - автора има ли информация колоко жени в България отглеждат сами децата си?
Българките не щели да раждат - няма такъв смях!:))
цитирай
6. marandi - :)
18.07.2012 00:11
Ще помоля поне да се "штриховате" малко, че с анонимници нямам практика да "разговарям". Може и с инициали :)

До номер 4: marandi@mail.bg
----------------------
По принцип извел съм "сглобка" от скандинавска, испанска, френска и дубайска социални системи, която да е най-подходяща за България от гледна точка народо-психология, съобразени лимити по числата и прочие.

България в момента може спокойно да си позволи това и съм описал как!

П.П. Доживях да ме "нападат" анонимници, защото съм казал, че всеки съвестен гражданин на България, който създава добри данъкоплатци ( т.е. не нарушава законите ), грижи се за поколението му да е грамотно и полезно за страната - да им се полага държавен стимул.

След 17%, ако Държавата приеме това - то вече процесът ще се обърне и България ще стане едно доста по-предвидимо и атрактивно място за живеене ( без битова престъпност и населена с образовани хора ).

Благодаря за мнението ви! Видно е, че хал-хабер си нямате как се изгражда и унифицира държавност ( търговска марка ), защото съм "виновен", че на едно младо семейство 20 бона за 3 деца ще му дойдат "секстистки".

Явно в моя блог пишат само "скучаещи" милионери - но едва ли са виждали 20 бона накуп ( смигам ).
цитирай
7. marandi - :)
18.07.2012 00:19
Пропуснах "горе" в анализа да кажа, че всяко българче се ражда с 5000 евро дълг, всяко гърче с 55 хил. евро дълг и всяко ирландче с 400 хил. евро дълг.

Окастрил съм статията максимално, за да се спести информация, която ще изведе статията извън фокус.

Мисля, че съм го написал всичко като за първи клас ( за тия, които го имат ). Не е нужно да ми се потвърждава извода от статията, че вече "материала" на нацията е с отрицателни стойности от гледна точка интелект. Видно е от подобни коментари!

Държавата да "гони" да дава пари на някого ....?

Успех!
цитирай
8. анонимен - гранит
18.07.2012 00:29
Ако може всичко това да важи, само за етносите с отрицателен прираст! Иначе ще е автогол!
цитирай
9. marandi - Ако може всичко това да важи, само за ...
18.07.2012 00:39
анонимен написа:
Ако може всичко това да важи, само за етносите с отрицателен прираст! Иначе ще е автогол!


Нямам нищо против, който и да е етнос, щом не извършва престъпления и образова децата си да се "включи" е подобен механизъм. Плаща си данъците и работи в екип за общия просперитет на страната. Мисля, че съм описал всичко твърде подробно и съм визирал думата "ТОЧКОВА система".

Благодаря, че си се подписал!

Поздрави!
цитирай
10. анонимен - кака Мисирка
18.07.2012 01:32
Маранди, беше спрял да пишеш,това- добре, но май отново изтрещя.... Къде си расъл, какво си пасъл, за да се правиш на месия? Кол за ограда не става от теб, взел си акъл да даваш момченце...Къш, къш. Пожелавам ти успех, за да спреш писането...
цитирай
11. анонимен - Знаете ли...
18.07.2012 13:08
Знаете ли, скъпи приятели, че, както казва една много мъдра приказка, "и сто миши опашки не могат да направят една лъвска". От Освобождението насам, с много малки, но слава Богу, навременни изключения, България се управлява само от "миши опашки". Какво и "миша опашка"? "Мишата опашка" не е само посредственият ум, не е само алчният и обслужващият собствения си интерес, "мишата опашка" не е само съзнанието на слугата, на подчинения, на дребния селски "Андрешко", който се стреми да докопа нещо на парче и още какво ли не... "Мишата опашка" е зловещата комбинация от всичките тези (и други, разбира се) съставки.
Една държава винаги се съсипва нарочно. А некадърността е само прикритието, оправданието, което се прокарва между хората в кръчмата. Некадърникът е инструмент, използван от други, които имат собствени цели вече.

Що се отнася до горното изложение, моля да бъда извинен за офтопика, наистина при една подходяща редакция, доста по-завоалирана, за да не бъде атакувана от разни комисии по дискриминация и други приматни организацийки (също "миши опашки"), тази програма наистина може да заработи, но при коренно различни управляващи....

Нека си спомним символа на нашия герб... Лъвът!
цитирай
12. анонимен - Като цяло, трудът който сте пуснал, ...
18.07.2012 13:14
анонимен написа:
Като цяло,трудът който сте пуснал,го оправдавам/одобрявам.Има и някой спънки наречени Велики сили,които смятат БЪЛГАРИЯ(към някаква тяхна ОС на Злото),и демонстративно - не подкрепят нейното РАЗВИТИЕ(чрез редица военни прояви от тяхна страна)....Отключвам нова тема която не искам да я коментирам на всеослушание...Вие сте човек с идей ,аз - с Информация ....как мога да се свържа с вас,за да дискутираме някои общи размисли?
обратна връзка: KN89BG@gmail.com


Да (след като написах гореизложените размисли на тема "миши опашки"), бих ли могъл и аз да дам връзка за евентуална бъдеща дискусия:
17ti.septemvri@gmail.com

Благодаря!
цитирай
13. анонимен - последно и млъквам...
18.07.2012 13:20
анонимен написа:
Маранди, беше спрял да пишеш,това- добре, но май отново изтрещя.... Къде си расъл, какво си пасъл, за да се правиш на месия? Кол за ограда не става от теб, взел си акъл да даваш момченце...Къш, къш. Пожелавам ти успех, за да спреш писането...


Винаги съм се чудил защо има хора, които без да вникнат (ако имат тази способност, разбира се) в написаното от някого се втурват към безсмислена словесна саморазправа, която в крайна сметка се оказва своеобразно признание на собствената им интелектуална недостатъчност...
Това не е обида! Това е подтик! Да се образоваме, да се информираме, да знаем! Тогава, ако не сме съгласни с нечия теза, нека да се опитаме да го оборим аргументирано, авторитетно. Нека не бъдем "миши опашки"!
цитирай
14. анонимен - Sunny
18.07.2012 23:55
Аз не мога да разбера защо винаги се намират разни (полу)идеоти - хейтъри, които настояват да се 'изходят' по всеки въпрос. Ми като не ви харесва статията - къш бре, хора!
Готова съм да се обзаложа, че хейтърите по-горе нямат смейства, или нямат деца или имат някакви други големи липси в живота. И като са прости и нещастни, си проектират простотията и нещастието върху другите!
Аз имам семейство, брак, 2 деца, кариера, и много ми харесват мерките на Маранди. Но хубавите неща се постигат с ум и работа, а не със с*ане по форумите!
ПОЗДРАВЛЕНИЯ МАРАНДИ!
цитирай
15. анонимен - Федор (Част 1)
19.07.2012 21:02
По отношение на предния постинг "Сбогом, България? (част 2) (http://marandi.blog.bg/biznes/2012/07/10/sbogom-bylgariia-chast-vtora.977456): авторът пише, че населението е намаляло с 21%. Вярно е, но само математически, защото тези примерно 1.5 - 2 млн. души, които емигрираха, не са представителна извадка на останалите в страната българи. Напротив - тези, които емигрираха са предимно хора в трудоспособна възрас, в голямата си част добре образовани и с добри трудови навици. Или с други думи цветът на нацията изчезна. Ако вземем това предвид, т.е. структурата на населението, което емигрира и това, което остана, и смятаме отново, ще се окаже, че не с 20%, ами вероятно с двойно повече сме се стопили.

През годините бяха прекъснати изключително важни връзки. Какво имам предвид? Старият ешелон специалисти от множество производства в началото на 90-те години се оказа на улицата. Като резултат утрешната хипотетична българска индустрия няма да бъде подплътена със специалисти, защото няма да има кой да предаде опита си на завършилите студенти. Предполагам, че тези мисли се въртят не само в моята глава, но и главите на евентуалните инвеститори, който гледат в момента на картата в каква посока да разширят производствата си...

Нека не забравяме и вопиющата неграмотност. Ето ви данни от днес – на приемния изпит по български език в Софийския университет половината кандидат студенти (48%) са изкарали двойки. Общо са били 1117 души, ако не греша. Забележете, господа, половината от канидат студентите в най-реномираното висше училище в България са изкарали двойки на изпит по български език. Кофти, а? Става въпрос за хора, които са завършили среднообразование и имат амбиции да стават юристи, философи, филолози, психолози и пр.

Цялата тази работа я написах, защото исках да кажа, че отдавна е подмината пропорцията на Парето, намираме се много след критичното ниво от 20% и като резултат - положението е неспасяемо.
цитирай
16. анонимен - Федор (част 2)
19.07.2012 21:02
По отношение на настоящия пост „България 2012-2032 - Невидима заплаха?!”: мерките, които авторът предлага, по мое скромно мнение, се опират на добра логика. Действително, може би, ако тези мерки се приложат точно както са описани, вероятно биха дали някакви резултати. За съжаление обаче тези мерки юридически са лесно атакуеми. Например не можем да поставим условие за завършено средно образование. Не можем да делим жените според възрастта им и да им събираме допълнителни данъци. Повечето от случаите, при които трябва да се връщат получените суми според мен не биха могли да намерят удачна правна форма. За да се въведат тези мерки, ще трябва да се приложи някаква форма на диктатура. Да, наистина диктатура с добри намерения, но все пак диктатура. Но вече не сме началото на двадесетия век. Само ако се опитаме да го направим днес, страната ще изпадне в международна изолация, а оттам упадъкът не ни мърда.

Какво мисля аз: както казах положението в днешния си вид е неспасяемо. Аз вярвам, че трябва да минат може би поне още 20-30 години, за да се изчисти бизнеса от днешните мръсотии (ченгета от бившата ДС, червени генерали, потомци и пр.). Ясно е, че масата от благата отново ще бъдат съсредоточени в поколението на някогашните червени сатрапи, но все пак това поколение ще бъде расло в други условия, ще бъде получило друго възпитание и друго образование (в голяма си част от западни университети). Едва когато изтече този период и ако не е настъпил някакъв световен катаклизъм вече ще има усовия за бавен възход на нашата страна. Дотогава ни чака още път!

Пазете си силите, господа, брегът е далеч, ще трябва да издържим!
цитирай
17. marandi - По отношение на настоящия пост „...
19.07.2012 22:17
анонимен написа:
По отношение на настоящия пост „България 2012-2032 - Невидима заплаха?!”: мерките, които авторът предлага, по мое скромно мнение, се опират на добра логика. Действително, може би, ако тези мерки се приложат точно както са описани, вероятно биха дали някакви резултати. За съжаление обаче тези мерки юридически са лесно атакуеми. Например не можем да поставим условие за завършено средно образование. Не можем да делим жените според възрастта им и да им събираме допълнителни данъци. Повечето от случаите, при които трябва да се връщат получените суми според мен не биха могли да намерят удачна правна форма. За да се въведат тези мерки, ще трябва да се приложи някаква форма на диктатура......


Авторът е със скромен 10-годишен опит в животозастраховане, т.е. на експертно ниво и се занимава с цели поколения ( не само за БГ ). По принцип Застрахователите ( в частност животозастрахователите ) са "върха" на днешната финансова пирамида, а не са баМките. БаМките са ни обслужващо звено.

Колкото успяха да "осъдят" животозастраховател в Страсбург за еманципация ( т.е. защо рисковете при мъже и жени са различни ) - толкова ще успее и някой друг "пацул" да ми атакува мерките, които съм ви дал.

П.П. Важното е да се действа и то сега! След 10 години ще е късно - затова ви пиша нещата сега. Организирайте се и действайте - няма кой да ви събори, в който и да е било Съд по Света с това, което съм ви дал.

Понякога е нужно поне "мъничка" доза доверие! ( смигам ).

Блогчето няма комерсиална цел, няма и политическа цел - демек ...... "оправяйте се!"

Поздрави!
цитирай
18. marandi - :)
21.07.2012 05:44
Малко съм зле с времето тия дни и затова по-бавно отговарям.

Статистиката спокойно може да изведе точните числа, откъдето да се вижда, че в България жената живее средно с около 7 години повече от мъжа = 10% повече като абсолютна стойност на средна продължителност на живот. Т.е. ползва т.нар. "солидарен" осигурителен стълб ( държавна пенсия ) повече.

В същото време се пенсионира по-рано ( още 10% като стойност в трудов стаж ), а в същото време, за да има Държавна пенсия - трябва някой и да възпроизвежда нацията, за да има кой да захранва този стълб в Империята, а не той да свети на "червено" от десетилетия вече и да се захранва от други пера ( други данъци ).

Иначе по-добре да се забранява със закон да има държавна пенсия и всеки да се оправя сам, щом се стига до неравнопоставеност и дисбаланс в системата ви от порядъка на 20% ( 10% като живот и 10% като стаж). Множко е ( смигам ) и затова предната ми статия беше озаглавена с подзаглавие "Ъгъл на паника" - там ясно съм извел, че над 20% дисбаланс в една система - нещата стават необратими. Затова и пенсионната ви система е в колапс, защото равновесната точка вече мина 20%.

Това е елементарната логика на всичко, което съм описал

Поздрави!

П.П. Това не са най-справедливите мерки, но ще бъдат най-бързите мерки, които трябва да се приложат. От тази гледна точка разбирам и негативните коментари, които се появиха.

Т.е. да не се бърка справедливост и скорост. В момента по-важна е скоростта, а след 10-20 години ще има време и за справедливост.

Мерките са ви "хибрид" от няколко социални системи, които успешно се ползват в доста по-развити от нас страни. Затова е нормално Империята да вкара стимул за качествените си поданици, но и да вкара санкция за жени, които отказват да възпроизвеждат нацията от 10%, а в същото време те се облагодетелстват с 20% повече от мъжете при досегашния ви модел.

Успех!
цитирай
19. анонимен - Брато, това никога няма да се слу...
23.07.2012 08:52
Брато, това никога няма да се случи:
1. Защото нашите дУпетати са продажни боклуци и развъждат циганите, само за да гласуват за тях;
2. Защото болшинството от българските жени са ултра меркантилни и не биха родили дори 1 дете, ако не са на 100% финансово осигурени;
3. Защото плана на големците е арабите да превземат Европа (което вече е на 60% факт), а циганите да са значително присъствие в Европа;
4. Защото не можеш да очакваш държавата да плаща за раждаемост, все пак не живеем по комунизма.

Това са фактите. И засега няма тенденция, която да ги промени.
цитирай
20. bogdan33 - "" справка от МВР за “...
25.07.2012 01:13
"" справка от МВР за “регистрации”, при които БГ-Съдът се е произнесъл “невинен” или делото било заведено като жалба, но е с “неизвестен” край - ( визирам криминални прояви, кражби и посегателства върху здравето/живота на граждани на БГ империята, върху имуществото им, търговия с наркотици и т.н. забранени стоки и услуги"" - ти май нещо не си имал взимане даване със "системата" на МВР.Могат да ти лепнат обвинение за квото си поискаш.Дори и съдът да те намери за невинен това означава,че никога няма да получиш никаква държавна помощ която се полага на всички според системата ти.Това справедливо ли е според теб?Тези безумия които предлагаш за абсолютно безмислени- може би са донякъде обосновани за импотентните извратени островитяни дето със закон са ги принуждавали да правят секс с жените си.(От там и думичката fuck.)Или пък за да могат да се повъзбудят имат нужда от 1000 кубика цици. Тук не е така.Българските мъже са потентни а жените са красиви- само секс им дай.Проблемът е в безобразно ниските доходи.И никакъв данък няма да накара богатата путка дето има 2 мерцедеса,джип и луксозен апартамент в някой квартал да почне да ражда като изоглавена само и само да си спаси кожичката от данъка.По-скоро ще си плаща данъка и ще се еманципира още повече.Най-много допотопният план да стимулира някоя циганка дето се опитва да се избяга от традиционият начин на живот да се върне обратно в него и да се омъжи за нула време.Населението на страната не е стадо та да го караш с камшик да ти ражда.200 000 души на година...-след 10 години ще имаш 2 милиона безработни.Кво ще ги правиш?И ти малко като ромите разсъждаваш- "Дай да направим 20 чавета пък после ще ги мислим."Цялата работа е че хората са бедни-живее им се а доходите са ниски.Аз нямам деца ама ти купувал ли си памперси за 5 деца?Знаеш ли нектарчетата,витаминчетата и дрешките на тези 3,4 или 5 деца колко пари са?Защо слагаш граница до 35 години.. сякаш сме в средновековието?Абе батка,ти в кой век живееш?Деца се правят до 60..
цитирай
21. анонимен - me4tiiiii
26.07.2012 17:36
me4tiiiii
цитирай
22. анонимен - Да! Това е пътят, истината и живота
29.07.2012 15:17
Основният въпрос е как тези 240 човека да се накарат да го направят.От опит знам, че е необходимо да се представи идеята за тяхна.( и то на управляващото мнозинство) Не са важни евентуалните корекции от 5-10% в едната или другата посока, важно е да се тръгне по пътя.Иначе аз харесвам много оригинала.
цитирай
23. milady - Matematikata upravliava Vselenata ...Bravooo .:)))
30.07.2012 21:42
Mnogo riadko se sresha nesho taka ..umno kazano i ..dokazano..po nashite forumi..b BG. No kak da zapo4nem...:) Uspex i xubava ve4er :)
цитирай
24. анонимен - KALTIN
02.08.2012 05:35
i dobroto i zloto e na nasha strana koito i da spe4eli apokalipsisa balgarite 6te prebudat
цитирай
25. анонимен - Направи корекция
02.08.2012 23:43
при липса на завършено средно образование от децата ... и да им се отнемат децата от Държавата;
-Значи ако детето стане на 19 и не завърши средно, ще го отнемат от родителите му, коието вече са на по 48!??


цитирай
26. marandi - :)
03.08.2012 14:04
анонимен написа:
при липса на завършено средно образование от децата ... и да им се отнемат децата от Държавата;
-Значи ако детето стане на 19 и не завърши средно, ще го отнемат от родителите му, коието вече са на по 48!??


Благодарско за забележката! Коригирано вече ( видях, че се е получил нон-сенс :)

Цитат:

"при липса на завършено средно образование от децата на родителите, които са получили субсидия от държавата – да се възстановяват сумите обратно в хазната и да им се отнема правото за подобен стимул на децата им от Държавата за техните бъдещи деца;"

Поздрави!



цитирай
27. анонимен - Кой ще плати 1 милиард лв. за да може ...
27.08.2012 07:50
Кой ще плати 1 милиард лв. за да може държавата да дава по 5 хил. лв. за да има 200 хил. ражадания?
цитирай
28. starotomagare - Бих добавил (като предварително се извинявам ако нещо съм пропуснал)
09.09.2012 17:24
За да се стимулират младите да се женят трябва и да се стимулират здравословните контакти между тях без за това да са необходими разорителни суми от скромните им бюджети.Сега за да се срещат и запознават трябва да посещават скъпите и нездравословни заведения.Интернет бъка от всякакви мошенници и използвачи включително и сутениори (те трябва да се наказват особено строго)Необходимо е и начално военно обучение в рамките на програма за гражданска защита против всякакви опасности.Разширяване на правата за самоотбрана и притежавани и използване на огнестрелно оръжие от неосъждани ,и с изборни права българи.
цитирай
29. анонимен - колкото данъци си платил толкова да ти е облекчението
22.09.2012 08:27
т.е. колкото си допринесъл за държавата толкова да ти приспадат от данъците. Примерно за 5 години. За 1-во дете - данъците на единия родител, за 2-ро на втория родител -за трето - нъцки - нема повече родител.
Може и за бъдещите данъци които ще/няма да платиш
за възрастта - ДИСКРИМИНАЦИЯ е - нема как да стане.
Така всичко малцинство и мутри отпадат от системата - таквизи да се наплодят не ни трябват. Осъждан - нямаш право да опрощаване на данъци.
И стриктно спазване на закона за секс с малолетни
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marandi
Категория: Бизнес
Прочетен: 2273155
Постинги: 46
Коментари: 863
Гласове: 462
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031