Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2012 12:34 - IV Българска Империя ( част втора )
Автор: marandi Категория: Бизнес   
Прочетен: 8621 Коментари: 9 Гласове:
6

Последна промяна: 26.05.2012 22:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Забележка: Този, който ви гледа в ръцете иска да ви пороби. Този, който ви гледа в сърцето и душата през очите иска да ви помага!

 -----------------------------------------------------------------------------------

Всяка една държава е като хората. Някои са интересни, а други - не са. Историята винаги обича и спира вниманието си на интересните и те остават во веки в нея.

 

Казано по друг начин. Някои държави са интересни и оставят уникален отпечатък в съзнанието на останалите народи. Будят емоции в тях, изграждат собствена идентичност и стават като притегателен център за всички останали. Други държави не успяват да са интересни и историята ги “изтрива”.

image

 
Забележка: Така изглеждате "днес" ( в жълто ), както Европа ви е признала. Дано успеете да възстановите българския официален език в Румъния равно на ( Ромеи = Римска империя ).
--------------------------------------------------------------------------

В момента България светкавично трябва да работи в 2 основни направления:

 

  1. Вътрешен план:

 

-         да се стопират светкавично критичните процеси на израждане на т.нар. електорат ( циганизация или чалгарница ) или това е унищожаването на основната и най-малка единица ( тухличките ) от всяко държавно устройство – СЕМЕЙСТВОТО;

-         освен банката за подкрепа на малкия и среден бизнес, която държавата направи и е правилно, защото хората трябва да се креативни и да се подкрепят в мечтите им, то веднага трябва да се положат структурите и на т.нар. токсична банка, която да обере негативизмите при банковия сектор, който ще се предизвика неминуемо ( 30% гръцко участие като пазарен дял в банковата ни система, като и останалите участници също не са добре ).

Затова, веднага “токсична” банка от държавата, която да изкупува през БНБ всеки опит за подкопаване и удар по финансовата система на страната;

-         подготовка за блокаж на границите ни с южната ни съседка Гърция, понеже до няколко месеца тя ще се опита да ни пробута 2.5 млн. незаконни емигранти насам в България и това ще е удар по социалната ни система, който няма да успеем да понесем и Българска империя ще рухне, както и по времето на Самуил, когато се случва същото с ослепената ни армия.

Същото ще се опитат да направят останалите страни в Европа ( понеже те вече не могат да гарантират бъдещите си социални плащания и до 10-20 години там напрежението ще ескалира в много страни като граждански безредеци ).

-         светкавични преговори с Румъния и общо решение за отлагане на влизането в Еврозона и Шенген.

-         Влизането в тия два механизма ще е огромен риск за цялото бъдеще на България, когато лицемерна Европа ще се опита да си пробута на наша територия незаконните емигранти от всички етноси. Идеята е проста: да не натоварват тяхната си социална система и техните поколения – да си пробутат “стоката” насам и да натоварим нашата социална система и нашите поколения. Даже може и по някое “евро” да ни подметнат, че са се отървали;

 

Затова отлагане влизане в Еврозона и Шенген на всяка цена! И готовност за блокиране на границите ни, когато външни потоци започнат да прииждат насам ( дали поради гражданска война или под формата на “Европейска програма”, която лицемерна Европа финансирала. Не се подвеждайте, в случая тя ще финансира гибелта ви!

До 2015 година днешна "обединена" Европа сама ще реши дали да остане доминант в света или ще се самозапали като факел.

 

  1. Във външен план:

 

- възстановете си монархията. Моите уважения и поклон пред делото на Левски, но неговите думи за “чиста и свята” република са били като противовес на тогавашната Османска империя, срещу която той се е борил. Нея вече я няма!

- противоестествено е България, която е позната в цял Свят като империя да стои в унизителна позиция като република;

- започнете да изграждате традиции, защото уникалните традиции будят интерес и привличат като магнит всички останали. Примери: “най-скъпата” сватба в Англия, която прикова вниманието на Света към себе си или рожденния ден на кралицата в Холандия, която привлича над 1 млн. туристи ежегодно за 2-3 дни ( 10% от населението им ). Така се прави уникален продукт.

- мога да давам примери до утре, като фактология, но в цял свят ги наричат крале, а вас ви наричат ЦАР = Цезар = Император.

Единствено Япония в момента ни е равностойна като ранг в света и те затова се възхищават от нас, както и ние от тях.

- всеки, който има българско самосъзнание, иска да прави бизнес в България, уважава обичаите и традициите ни и не дразни традиционното население е добре дошъл в България. От останалите се пазете, защото ви гледат в ръцете, а не в Сърцето и Душата ( както започна статията ми ).

------------------------------------------------------------------

Завършвам накрая. Първите 2 сина на Симеон са православни, но ако не ви харесват те, то може да изберете и варианта, който ви предлага Католицизма, т.е. официално признат наследник на Самуил от Ватикана като родословно дърво от I Българска империя.

 

Но! Функцията на монархът трябва да бъде чисто представителна ( без икономически схеми ) и да бъде православен, защото това са ви буквичките, на които пише над 1/5 от сушата на земното кълбо.

Този стратегически маркетингов план, който са дали предците ни на нас, вече издържа над 1100 години на ударите на Историята и го пазете!

Монархът и наследниците му! Освен да изгражда традиции, които да носят дългосрочни дивиденти за страната, то и да бъде медиатор ( посредник ) между народите, поради уникалния авторитет на България в световен мащаб.

 

Т.е. когато някъде се появи напрежение между различните народи, то той да бъде призван да помага и посредничи за туширане на конфликтите още в зародиш!

-------------------------------------------------------------------

Това ви е мисията на България пред човечеството! Затова и български глас обхожда Космоса да търси друг Разум. Затова имате и цяла звезда във Вселената, която бди над вас и ви пази. Има народи, които даже нямат и планета и те изчезват след време.

-------------------------------------------------------------------
Вашата мощ и сила са: световния ранг Цар, световния ранг на Църквата, Езикът ви ( буквичките ), уникалния Фолклор ( традициите ) и таланта на децата ви. Отклоните ли се от тях - ще страдате. В момента "битката" е за тях.
-------------------------------------------------------------------

Бог да пази България!

 Успех!

 -------------------------------------------------------------------

П.П. После ще дам и другите мерки на микро-ниво, но трябва да се бърза и да се смени юридическата табела на страната, преди да е взет дълг и да ви признаят останалите, защото после става по-трудно при предоговаряне с кредиторите и застрахователите, а те ще се опитат да ви блокират ( заробят вас и децата ви за сетен път чрез дълг ). Най-сетне се чуха и разумни доводи, че настоящата криза била дългова.
-------------------------------------------------------------------
Или кой на кого, какво дължи! ( в момента сте в уникална ситуация и повече дължат на вас, отколкото вие, на когото и да било, но настоящия ви ранг е умишлено свален.
-------------------------------------------------------------------
Забележка: Модерните думички се променят, но Историята винаги се повтаря!




Гласувай:
6



1. анонимен - S.O.S.
26.05.2012 15:09
Пак са инсталирали Интернет в лудницата !
цитирай
2. анонимен - И кой е този законен наследник на ...
26.05.2012 23:01
И кой е този законен наследник на Самуил?Интересно как ще го докаже като нямаме родова памет и традиции?
цитирай
3. marandi - :)
27.05.2012 00:08
ponicka написа:
И кой е този законен наследник на Самуил?Интересно как ще го докаже като нямаме родова памет и традиции?


Здравей, Поничка!

Ти май не умееш да четеш? Написал съм ви го, че Ватикана = Папата = Католицизма му е признал родословното дърво ( оборвай тях, а не мен ).
----------------------------------------
Нямам време да се обяснявам и докато не съм запалил "клечката" нагоре се опитвам да градя, защото Страстта гради, а Страхът руши.

Малко съм кофти в отбрана ( дефенс-а ), но в атака съм убийствен, повярвай ми ( визирам спорта ). Т.е. съм от тия, дет' нямат Страх от нищо.
----------------------------------------
3 пъти се качвах горе и 3 пъти слизах ( разстоянията ви са смешни ), но съм много уморен вече. Имаш чичо гугъл и потърси и си прочети за законните наследници на Самуил, които Папата признава.

Не съм бавачка и дано ме разбереш правилно!
-----------------------------------------------------------------
Благодаря, че си ме прочела!

Вяра, Надежда и Любов - ще станат нещата и в момента въртя на убийствени обороти ( не само аз, а хиляди Българи от цял свят, също както и приятелите в България ), въпреки "лекотата", която изглежда отстрани.

Дано си извадя и "жълтата" книжка навреме, преди да съм "палнал" нагоре - хихи

Успех!
цитирай
4. анонимен - Маранди и Космонавта. . двама до...
13.06.2012 08:47
Маранди и Космонавта ..двама достойни българи - и двамата ебат курви за по 2-5 000 лева на вечер , изпиват по 20 кила марков алкохол на вечер , имат по 20 - 30 супер успешни и печеливши фирми ... кефя им се - искам да съм като тях..
цитирай
5. анонимен - Сисико
25.06.2012 16:42
Маранди,Не бях те чел отдавна. Днес прочетох последните ти 5-6 блога и... интересно колко много от моите виждания съвпадат с твоите.(за царя, данъците,пенсиите,дълга..) Е има и различия , но те са незначителни. Хубаво е , че се опитваш да обясняваш всички тези неща на хорицата и ти свалям шапка. Аз лично съм потресен колко малко хора ги приемат. Дори са ме обявявали за луд(както и тебе де-усмивка) като се опиташ да им обясниш нещо от рода за царя или дълга например. Дано успееш да разбиеш изградената вече система за толкова кратко време(5 год), ама не съм оптимист. Мисля че трябва да се насочиш и към образованието. Само оттам може да тръгне някаква промяна в мисленето. И едно въпросче свързано с твоите идеи. Мислиш ли , че Дянков се опитва да направи подобна врътка като Велчев навремето, с издаването на ДЦК и вдигането на рейтинга( наскоро го рече Дянков), ама му липсва царя в тази игричка за да успее ?
Успех!
цитирай
6. анонимен - Стига с тоя цар, не ни го натрапвайте ...
13.07.2012 08:54
Стига с тоя цар, не ни го натрапвайте повече!
Точно пък нашия, в който не тече и капка българска кръв.
Нали му гласувахме доверие, което той не оправда.
Взе си имотите и започна да сече горите.
Ако беше толкова умен, щеше да превърне България в рай и
щяхме да го изберем за цар.
Ама не е, пък ти го пращаш по горещите точки да оправял междудържавни проблеми
Ти явно не живееш в България. Съдя за това по глупавите предложения да сме правили банкети погобно на английските, че да ни скочел рейтинга
Хората пари за хляб нямат, какво ни пука от разглезените западни аристократи,
че да им угаждаме.
Ние сме република и ще си останем такава.
И ще я направим "чиста и свята".
Вярно е, че сме в криза, но българският народ е силен и ще намери пътя си.
В това твърдо вярвам.
Ние сами ще си помогнем, защото вече знаем, че не можем да разчитаме на никого.
цитирай
7. marandi - :)
13.07.2012 23:57
анонимен написа:
Стига с тоя цар, не ни го натрапвайте повече!


Приятелю,

писал съм ви подробна статия за благополучието на всяко едно население в Европа ( над 50 държави ), спрямо държавното устройство.

Изводите съм ги дал в "картинки" и учудващо най-зле живеещите монархии са редом до най-напредналите републики. При нас нещата са катастрофални в табличките, които съм извеждал.

http://marandi.blog.bg/biznes/2012/02/08/preporyki-kym-bylgariia-chast-3-ta.897704

Прегледай само 2-та графични анализи, които съм ви извел и ми дай аргументи срещу тях.

От хиляди години сте империя и тогава сте били в топ 3 на Европа/Света за дълги периоди от време, а сега сме последна дупка на "кавала".

Просто прегледай държавното устройство в графиките и ми кажи "Виждаш ли шанс?"

П.П. За пример: Испания след диктатурата, която се налага там след избухването на опостошителна Гражданска война, след Втората световна война и Диктатурата им налага терор. Накрая диктаторът сам казва последната си воля, че Испания трябва отново да стане монархия, каквато е била и преди и я възстановява, когато са решили за кратък период да се правят на "модерни" като нас. В наши дни знаеш къде стои Испания в Европа. Това се е случило преди няма и 50 години там.

Това показва "сухата" статистика и Историята - ще помоля да ме оборваш с аргументи, а не с лични полюции кой какъв бил. Ако ти харесва - теб ще изберем за Цар, та белким мирясаш. Изберете си наследника на Самуил тогава от Първа българска империя.

Но си сменете държавното устройство, защото графиките ясно показват, че в близките 100 години нямате никакъв шанс като република. Отделно от 200 държави в цял свят всички мечтаят за титлата Цар, а вие не я ползвате.

Поздрави!
цитирай
8. анонимен - кака Мисирка
19.07.2012 20:46
Маранди, много си зле Маранди. Говориш несвързано, фантазията ти е развинтена, нито един аргумент, хаотични" познания", налудничави идеи... Само малоумници могат да се възхитят на недоносените ти съждения. Опомни се човече, накрая ще те приберат в стая, обшита с дюшеци, пиленце младо с жълто около човката... Мъчно ми е за теб момченце...Иначе си симпатичен пикльо, ако снимката е твоя.
цитирай
9. анонимен - Cesar
14.08.2012 13:03
Маранчо, защо спря да пишеш! Поне даваше материал за "размисъл" на твоите побратими - пациенти на психиатрията :-)
Може би пишеш вече само за Wall Street Journal ? Още не сме получили отговор на нашата покана !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marandi
Категория: Бизнес
Прочетен: 2273173
Постинги: 46
Коментари: 863
Гласове: 462
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031