Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2012 13:19 - Препоръки за България 2012-2025 г. - Част 2-ра
Автор: marandi Категория: Бизнес   
Прочетен: 7089 Коментари: 12 Гласове:
8

Последна промяна: 12.01.2012 03:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Част 2-ра:

 

Днешна Европа & Свят, ни кръщава Роми ( по нашенски цигани ), които живеели на някакви си Балкани. За нищо не ставали, защото само крадяли и лъжели.

 

Прости, смотани и корумпирани били? Така твърдят! Затова не сме готови за “великия” Шенген и ЕвроЗона, Англия, Щатите и те не ни щяли! Кръщават ни като най-бедната, най-корумпираната и прочие и прочие пропаганда ...

 

Та, започваме т.нар. преход след 1989 г. и никой не се усеща защо, първо бяхме уж сателит на СССР ( днешна Русия, която ни “освобождавала” няколко пъти ), а днешното НАТО веднага приема Гърция и Турция. Кралство Гърция влиза служебно в ЕС и там се наливат една камара пари за “отбрана”, също както и в Турция.

От всички страни сме заобиколени с крале ( да не ги изреждам в цяла Европа с мания за империи ), а малцина имат ЦАР = Император. Тоя, който имитира нашата система, че е имал цар ( император ) някога те сами си ги избиха през едни "Велики Октомрвийски революции", т.е. Католицизма ги излъга да си затрият претенциите са Император. 

Те няма как да си прекарат писмеността и Патриаршията си, че е над нашата, защото писмеността им е развален Български, но както и да е. 

 

После имало “Възродителен процес”, за който ние сме били виновни и турците ни се били обидили от тогава, та не спряха да го повтарят, че партия направиха.

 

Следва кризата в Сърбия 10 години и НАТО се намеси, а случайно едни ракети паднаха в София. Без да искат и неволно ( смигам ).

 

България ( в часност Румъния ) ни зоват под общ знаменател. И сега ни приели в т.нар. Европейски съюз, но НИЕ не сме ставали? Зоват ни най-бедната, най-корумпираната и най-най …. страна по разни доклади …. Никой не ни искал и т.н.

----------------------------------------------------------------------------------------

България е атакувана от всички страни в момента, както винаги е било от векове и никой не си задава въпроса “Защо?”

 

Простичкият отговор е: заради титлата Римска Империя и кой да й отнеме титлата Император.
-----------------------------------------------------------------------------------
Затова днешната т.нар. Християнска Европа ( ЕС ), включая и Русия, после ни спира, когато Българите се изстрелват да завладеят Константинопол по времето на Цар Фердинанд и стигат на 40 км от него. Тази наша атака, води до тотален смут и после е причина за Балканска, Междусъюзнически и Първа Световна война, когато всичките ни съседи, т.нар. "велики" сили и прочие ни откриват война по всички фронтове.

Сегашните историци ви учат за кусурите на Фердинанд, но никой не казва за шока на Българският Цар тогава, когато всички дружно скачат върху България, за да не стане тя официално наследник на Римска империя.

Или това ви е днешната лицемерна Християнска Европа, която сега пищи за тероризъм и че ние не ставаме за външна граница. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. Питайте ги защо тогава ни откриват война на всички фронтове и по всички граници като са християни до един?

----------------------------------------------------------------------------------------

Има 2 начина да станеш продължител на Римската империя:

 

1.    Като й завладееш столицата – София.

2.    Като върнеш Императора й ( ЦАР ) обратно на власт и той да сключи политически брак, от който да има после наследници. Тогава Наследникът ( новият Император ) може да премести после Столицата, защото бил чужденец в друга Държава.

 

Историята кръщава един наш Велик Владетел Ромеоубиец ( визирам Калоян ). Това означава, че щом той убива Римската империя, става нейн продължител. Тогавашна Обединена Европа ( днешния ЕС ), правят имитация на Кръстоносен поход за “велика” кауза, т.е. да освободели Божи Гроб и да се биели за “свята” Вяра.

 

Но случайно и без да искат, взели, че останали в Константинопол ( тогавашната столица на Римската империя ) и без да искат решили да поостанат там. Решили да я прекръстят вече на Латинска империя пак случайно предполагам ( в кавички ). Причината е езика ( латински ), който е признат в Европа официално и претенциите на днешна Германия за продължител на Римска империя, която уж католическия свят тогава бил признал като империя на Франките, после на Австро-унгария и т.н.

 

Сметката им е хубава, но столицата е била Констатинопол и ние леко сме я пазели тогава и даже сме влизали в нея, когато си поискаме, за да махнем един василевс и да сложим друг. Т.е. Тервел, когато извоюва титлата кесар ( цезар = император ), то малко след това княз Борис станал на ЦАР Симеон.

 

Причината е, че българския език е трябвало да бъде признат официално в Европа и затова стартира проекта Кирил и Методий и техните ученици, които правят серия от разработка на буквички като система за писане. Днешната кирилица ( азбука ), както се нарича.

 

След защитата им на събор пред Ватикана ( католиците ), днешните ви буквички са официален език на Европа и то признат!Идеята е кой има право да превежда Светото писание на собствен език. Или Библията, както го наричат. Та, това имат право само гърци, латини и българи.

 

Та, откакто титлата в България става ЦАР, то вече сте Империя и ставате апетитни за всеки да ви завоюва.

 

1.    Превземане на юридическата ви столица – днешна София. ( затова и България е имала над 20 столици, защото опцията Цар да напусне столицата си и да я основе на друго място е била с цел да печели време, докато Варварите, които атакуват поотслабнат и да може да ги сгъне след това като шивашки метър.

2.    Политическите бракове, където варвари като нападат и помпят мускули гледат да пробутат дъщеря си за семка от наш Владетел, която докато издуе корема светкавично се изтегля обратно, че била уж “оскърбена” и тия да могат после да стана Империя също. Т.е. нейния наследник, ако е мъж.

 ------------------------------------------------------------------------------

Та, много Кралства има по Света, които претендират да са Империи, но въпросът тук е: Кой е законният продължител на Римската империя в наши дни?

 ------------------------------------------------------------------------------

И докато не знаете, че вие сте законния продължител на Римска империя - ще се чудите защо ви нападат от всички страни хищниците. За да ви вземат столицата или семка за продължител на рода или езика ви, защото е официално признат в Европа.

 

Затова и днешните цигани ги зоват Роми ( България/Румъния ), но са подбрани като етнос, който не е основен за Населението и умишлено неграмотен.

Целта е да водят до негативна асоциация и отвращение ( а скритият ход е да се ограби писмеността, т.е. да я забравите и тогава друг да си я предпише, че била негова ). Затова ескали т.нар. неграмотност на населението ви.

Т.е. хем Ромите били отрепки, но имат Българско гражданство, т.е. Българското гражданство или поданиците на продължителят на Източна-Римска империя, днешна Римска империя е София.

 

Имате и пряк потомък от Първа Българска империя, която Ватикана призна родословното му дърво официално, че е пряк потомък на Цар Самуил. Почетете го с държавно отличие и предложете Българско гражданство на него и на децата му. Пазете и децата на сегашния Цар и да имат българско гражданство и те, както и техните потомци!

 

Имате и Българска Православна Църква с Патриарх, която има имоти в Константинопол. Пазете ги!

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Мерките, към Държавата ще дам после в следваща публикация на база тази статия и как да се излезе от положението, където не спират да ни атакуват от всички страни, било чрез Бизнеса, Партиите и методично затриване/прокуждане на Нацията ни, т.е. целта е да се обезлюди страната, защото когато няма хора, които да я бранят - то лесно може да влезеш в Столицата й и да се провъзгласиш за следващият Продължител на Римската империя, т.е. титлата Император. Повода за война ще е този, а претекст - винаги ще се измисли, от типа: "Ти мене уважаваш ли, ме?" ( шеговито ).

 

П.П. Две бързи препоръки само:

 

1.    Сменете името на най-висшия орден от Стара Планина на Балкани. Така ни познават навсякъде и затова полуострова се нарича като география Балкани – това ще повиши стойността на туризма като продукт, т.е. да стане културно/исторически туризъм с висока добавена стойност. Наградете с него всички чужди консули, посланници и дипломати по посолствата в България и в чужбина. Те ще предадат по пътя на дипломацията после вашето послание, което сте отправили. Че Балкани винаги значи Българи! Във всички страни, с които имаме дипломатически отношения.

Няма да е трудно да се докаже, че като географско място, т.нар. Балкан, Стара Планина и прочие като име се намира в нашите териториални граници, а Балкански полуостров би трябвало да се казва на това, на което е кръстен, нали?

Логиката е следната: при спорта Имате Балканиада ( т.е. полуострова ), Спартакиада ( древна Спарта, просъществувала едва 300 години. ) и Олимпиада ( най-висшия световен форум ) на планината Олимп. Т.е. сменето името на най-високото държавно отличие, което връчва Президентът да не е Стара планина, освен за българите само и единствено, а за чужденци аналог-а му да звучи Балкани.

 

2.    До 1 година направете паметник на Завоевателят на днешната Българска столица – София ( кан Крум ). Да е стилен, да се вижда от почти всички точки на града. Юридически България като търговска марка е най-старата в Европа, а също и продължител на Римска империя. Затова да няма паметник на Завоевателят на днешната Българска столица е тъжно. София не трябва да се води "най-бедната" столица в Обединена Християнска Европа, а една от най-скъпите!
-----------------------------------------------------------------------
И де Факто, и де Юре сте най-старата търговска марка на Европа под името България и оттам естествен продължител на Римската империя, заедно с Християнството. Юридическо седалище София в момента.

 

Успех!

 

Малко да пооздравея, ще вляза във форма и ще редактирам конкретните мерки, които ударно после да се коват. 3-4 месеца и сме готови, без да се бием с никого, които не спират да ни нападат от всички страни в момента! Т.е. пътят ще е мирен, просто като игра на голф.

------------------------------------------------------------------------------

Бог да пази България!
------------------------------------------------------------------------------

Поради проявения интерес в по-долния коментар за тезата ми, ви добавям един линк, който е с т.нар. Европейски Атлас по векове и може да си ги цъкате отстрани, то ще ви ги променя през 100 години. Т.е. там се вижда в коя година се появява юридическото лице България на Балканите и ще се види кога Изчезва Римска империя, т.е. става Източно-Римска империя, която после не се появява на картата повече.

Самото Православно Християнство като религия е неизменна част от Източно-Римската империя, не позволява да има повече от един-единствен Император на империята и интересно кой е законния й наследник в наши дни?
---------------------------------------------------------------------------------

http://www.euratlas.net/history/europe/1300/index.html

---------------------------------------------------------------------------------




Гласувай:
8



1. milom - По принцип на страни като България ...
11.01.2012 14:38
Поздрави и успех-По принцип на страни като България преварително са раздадени карти от двойка до седмица. Друг е въпроса колко от тези карти ще върнем и какво ще изтеглим отново. Та погледнете – в чии ръце са банките, в чии ръце е търговията, в чии ръце е енергетиката, комуникациите и т.н?! Стигна се до скудоумието "държавата"да продаде ЕРП-та на чужди държавни дружества, телекомуникационни дружества, които носят само печалба – за жълти стотинки на незнам си кого, за една бройка да продадат и магистрала Тракия, (че тогаз на софиянци да им приседне пътя до морето, колкото билет за влака). Защо?!
Защото държавата по нашите георафски ширини е една съвкупност от държавни чиновници – вкл. експерти, министри, депутати, президенти и др. на които заветната мечта е: като си седнат на портфелчето да са по-високи отколкото когато са прави. Няма сделка от която да не се носи воня, вижте само в София – за всяка будка, терен, разрешително и пр., какво пълноводие е под масата.
цитирай
2. анонимен - мнение
12.01.2012 00:51
До уважаемият Автор:
Като цяло материала е доста разпокъсан, и пречупен през призмата на недоказани и исторически непотвърдени факти. Липсва логика и основната тема е доста неясна - поне за мен. Не проявявам никакви упреци - Успех в бъдещите начинания!
цитирай
3. marandi - :)
12.01.2012 02:01
Благодаря!

Не мисля да пиша томове с хартия за периода, който е визиран, понеже не съм историк. Самата Българска история, която се проподава вече е преправяна многократно.

За мен е куриозно на Балкансия полуостров всяка страна ( кралство ) и каквото е там, в техните учебници да се учи имитация на собствена история, която парадоксално се разминава с тази на съседите му.

Да не давам примери в наши дни и за едни помпозни паметници откривани наскоро в Скопие да кажем. Самата история е белязала имената на Василий Българоубиец със седалище в Охрид и описано в хрониките.

Това, че Ватикана ( католицизма ) и останалите участници по веригата не ви дават архивите да си ги прочетете, не е мой проблем и то писани на български език, защото не съм политик, че да ги изисквам. Русия ли ви е дала архива си от Втора Св. война или кой? Архива на Второ българско царство също е унищожен по погрешка. Архива от Османска империя също, който е бил в ръцете ни.

Тоест при т.нар. войни обикновено преминаващите оттук вземат военните архиви и си заминават, останалото е грабеж за войската.

В Западната литература се говори за Българска империя и нека историците да си доказват кой е прав и кой е крив. Дипломатите да водят преговори да ни върнат нашите си архиви, т.е. артефакти и това е. И после да си уеднаквят историята за Балканите, както ги четат по новите всички медии в емисиите си.

България въпреки всичко е на 3-то място по артефакти в Света, след Италия и Гърция. Но България е на доста повечко годинки от тия имена като юридическо лице. Аз не чета само родни историци, които са писали учебници по поръчка с титла отпред професор еди-кой си.

Та, историята ви е преправяна многократно. А, оня който убива Латинския император, даже има и кула, кръстена на този акт в старата ви столица. И в историята той остава с прозвището Ромеоубиец.

Османска империя после не е Християнска държава и няма как да се брои за наследник на Римска империя.

Поздрави и благодаря за пожеланията!
Успех!




цитирай
4. marandi - :)
12.01.2012 02:24
Не ми стигна мястото, но оборвайте Западната литература защо са ви кръстили Българска империя, а не мен.

Поздрави!
цитирай
5. анонимен - Историята ти е тъмна Индия, вклю...
15.01.2012 20:32
Историята ти е тъмна Индия, включително история на "християнството". Само да ти поскажа, че да не се излагаш повече - т.нар. "солунски братя" ходят де ходят, пък накрая все на папата се отчитат. А философинът пък, там и умира. Защо? И за какви езици-мезици бръщолевиш, като по време оно има преводи най-малко на арамейски, коптски и арменски. Туй, което си го учил в училище, го забрави! И Сердика княз Крум може и да я е атакувал и превзел, ама да напишеш, че градът-съдрце бил завоюван за България еди-кога си от него, след като от векове там живее едно и също население, е повече от глупост.
цитирай
6. marandi - :)
16.01.2012 01:44
Прав си моите познания по История са бегли, в частност езиците.

Но твоите по География са ужасни направо! Какви глупости си ме питал и не виждаш ли, че визирам Европа като признати езици. Какви арамейски, коптски и арменски езици? Купи си една карта да видиш на кое му викат Европа поне :)

Може да погледнеш и защо системите от азбука, която се разработва тогава при Борис I, и там има едно понятие глаголица, освен кирилицата. Та, глаголицата поразително наподобявала санскрит като език. Ся може да погледнеш и кой език е по-древен гръцкия или санскрит и кой се е развил по-добре навремето. Т.е. като география от днешна Индия до днешна Европа и в частност на Балканския полуостров. Гръцкият е на една люспичка място се е развил от целите Балкани. Сравни го с една кирилица като географска територия и се замисли какви простотии ми говориш в момента?
-------------------------------------------------------------------------
Т.е. в прав текст: Кирилицата владее над 1/5 от Сушата на цялата Планета като територия и заслугата за това е изцяло на предците ни. Поклон пред тях!
-------------------------------------------------------------------------
Със здраве! :)
цитирай
7. анонимен - Друже, сопри се, вече ти бе казано, ...
26.01.2012 10:31
Друже, сопри се, вече ти бе казано, че някои неща са ти изначално неясни.

"Признатите" езици ги има само в твоята "европейска" глава. Е, и в главите на мъдрите "български" "историчари". Пак ти обръщам внимание - по онова време Библията е отдавна преведена най-малко на коптски, арамейски и арменски. Армения, пък, е първата християнска държава. Според теб на кой от "признатите" езици се е пишело и четяло в Армения? Или е имало два списъка - един на "признатите" езици в Европа, и друг - на "признатите" извън нея?

" Та, глаголицата поразително наподобявала санскрит като език."
Е, често казано, по-голяма глупост никога не бях чел!!! Че не знаеш, че глаголицата е разпространявана още от Етикус Истер и Св. Йероним, без да е ясно кога е създадена, е простимо, ама да наричаш система за писане "език", е повече от жалко.

В прав текст: прощавай, друже, ама дискусии се водят с хора, на които поне основните понятия са им ясни.

Със здраве!
цитирай
8. marandi - :)
27.01.2012 01:05
Усещам "превъзходството" ти, друже!
-------------------------------------------------------------------------------------
Ти си от породата, която си мисли, че преди Христа и Библията е нямало цивилизация, а дотогава е било Потоп.

Прегледай малко инфо за Линеарен А и Линеарен Б като писменост? Кога са възникнали на фона на т.нар. Християнство? Да не се окаже, че трудно ще асимилираш числото minimum 5-6 хил. години преди Христа и тогава ми говори за "днешна" християнска Европа.

После ще те питам и дали не се наблюдава убедителна приемственост и при "днешната" кирилица в наши дни, на която пак повтарям пише над 1/5 от Сушата на Планетата?

Добре, че дедите са нямали нищо общо с днешната "младеж", която за да е фешън, продава майка си, баща си и децата си за жълти ст'инки. Демек без пари!
---------------------------------------------------------------------------------------
Благодаря, че ми оспами темата с глупости за Библията и измести целия фокус на статията ми! Сполай ти! :)
цитирай
9. анонимен - Патриотично
27.01.2012 10:24
Голям патриот и родозащитник :) Има истини, които обаче са свободна интерпретация и исторически могат да бъдат тълкувани иначе. Например, преди Междусъщзническата война Русия няколкократно официално предупреждава България за антубългарския съюз наГърция и Сърбия, който е бил толкова таен, колкото е тайна днес, че ООН е организация на ционистките масони... Има отправена молба за въздържание от атакуващи действия, въпреки това немския агент, масон по род от Сакскобургите и цар на България заповядва да "сплашим" Гърция, при положение, че сме изтощени от война.
Това сплашване идва наред с териториалните претенции на Румъния, която не крие че ще атакува Бългаирия в случай на война, съюз между Гърция и Сърбия и Турция от друга страна, която преди малко е загубила 90% от европейската си територия и граничи единствено с България. Смяташ ли, че някой е виновен за този мъдър ход?
Преди Балканската война, отново Русия, въпреки, че е обидена, че на българския престол се качва немски агент, съветва България горе долу следното: не се блъскайте към Константинопол, а освободете териториите населени с българско население... Факт е, че вместо да се насочи ударната сила към Македония, Беломорието и едва тогава евентуално към Константипонол, то ние изнасяме войната на гърба си давайки най-много жертви и поемайки към Столицата на Османската Империя... естествено турците изтеглят почти без бой войските си за това да пазят столицата си. В Македония, македонските отряди наброяват 40 хиляди души, те освобождават територията преди идването на каквито и да било войски... Сърбите идват "наготово" обезоръжават, а по време на междусъюзническата война убиват много бъгларски патриоти. Гръцката политика е не по-малко асимилационна и пагубна за българите в нейните територии. Например Солунски окръг е около 180 хил бъглари, около 135 хил гърци (голяма част от тях са или гърчеещи се българи или българи подплашени от андартите и вписани, като гърци... 450 хил българи, 300 помаци и 150 турци е преброява
цитирай
10. анонимен - Ти съвсем изкукурига,
28.01.2012 11:39
Ти съвсем изкукурига, но това не ме учудва - расъл си и си пасъл само в България :-)
цитирай
11. apostapostoloff - След като 11 години обикалях света,
08.02.2012 18:23
мога да кажа, че никой никак не ни нарича. Защото България не означава нищо за света.

Глупост пишете, драги! А съвети и преопръки се дават тогава, когато ти ги поискат. Иначе ще чуете познатото: "От зелена тиква семе не ща!"
цитирай
12. анонимен - cheap bras
15.03.2012 03:50
Amazing write-up! This could aid plenty of people find out more about this particular issue. Are you keen to integrate video clips coupled with these? It would absolutely help out. Your conclusion was spot on and thanks to you; I probably won’t have to describe everything to my pals. I can simply direct them here!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marandi
Категория: Бизнес
Прочетен: 2281966
Постинги: 46
Коментари: 863
Гласове: 462
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930